Hang/sluitwerk

Hang en sluitwerk

Waar staat SKG certificaat voor?
Hang/sluitwerk dat bewezen heeft daadwerkelijk inbraakwerend te zijn kan door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) gecertificeerd worden en mag c.q. moet dan onuitwisbaar voorzien worden van het SKG-huisje met sterren.
Het SKG certificaat laat zien of hang- en sluitwerk voldoet aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voor sterkte en duurzaamheid.
Als een product aan de eisen voldoet, krijgt het een classificatie in sterren. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid van het product aan. Er zijn drie verschillende classificaties:

  • 1 SKG ster: standaard inbraakwerend / 3 minuten inbraakwerend
  • 2 SKG sterren: zwaar inbraakwerend  / 3 minuten zelfstandig inbraakwerend
  • 3 SKG sterren: extra zwaar inbraakwerend  / 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

Wij leveren en monteren o.a. HMBIVANA en HOPPE Veiligheidsbeslag:

HMB logo    logo_ivana_product     Afbeeldingsresultaat voor hoppe deurbeslag

PKVW
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. 

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politiekeurmerk. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten (met anti-kerntrek), verlichting en PKVW-raamsticker.

Kerntrekbeveiliging
Kerntrekken is een bijna geruisloze manier van inbreken en wordt veel gebruikt. Met een schroef wordt er in de cilinder geboord, die er daarna met schroef en al wordt uitgetrokken met bijvoorbeeld een klauwhamer of moersleutel. Als de cilinder aan de buitenkant uitsteekt, hoeft een inbreker niet eens te boren. Er wordt een grote moersleutel opgezet en de cilinder wordt hardhandig uitgetrokken. 

Om dit tegen te gaan is kerntrekbeveiliging ontwikkeld. Het veiligheidsbeslag is dan voorzien van een hard metalen bescherming waar niet of nauwelijks doorheen te boren is. Laat staan dat een inbreker bij de cilinder kan komen met zijn/haar moersleutel. 

Hieronder een voorbeeld voor Voordeurbeslag met kerntrekbeveiliging.

Veiligheidsbeslag SKG3 profielcilindergat 92 mm verkropt met kerntrekbeveiliging rvs geborsteld

 

Wilt U advies over het beveiligen van uw woning met goedgekeurd Veiligheids hang en sluitwerk, neem dan contact met ons op !

Wat klanten zeggen

Lees meer